Detox Liver

139,00 

Produkt sypany ręcznie

dr Meller® Detox Liver

Składniki: nasiona lnu, kozieradka, kminek, kolendra, ostropest plamisty, kurkuma, czosnek niedźwiedzi, czarnuszka, bazylia, babka jajowata

Brak w magazynie

Kategoria:

Opis

Dlaczego polecamy dr Meller® DETOX LIVER?

Wiele osób boryka się z nieprawidłowym funkcjonowaniem wątroby. Powoduje to zaburzenia pracy pozostałych organów, naczyń i komórek w całym organizmie. Wątroba usuwa z krwi 99 % toksyn, przez co uważana jest za chemiczne laboratorium – oczyszczalnię naszego organizmu. Od jej sprawności w dużej mierze zależy praca serca, przewodu pokarmowego, organów trawiennych, nerek, mózgu, układu limfatycznego, systemu nerwowego oraz stan naszego samopoczucia.

Wspomaganie wątroby to prawdziwa odnowa biologiczna całego organizmu. Zdrowa wątroba neutralizuje obumarłe czerwone krwinki, wytwarza aminokwasy i hormony. Dzięki niej produkowane są witaminy i enzymy, odpowiada też za magazynowanie energii i neutralizacje toksyn. Ponadto spełnia około pięciuset znaczących dla prawidłowego metabolizmu funkcji.

Działanie Detox Liver na organizm, w tym wątrobę

Składniki dr Meller® DETOX LIVER działają żółciotwórczo i żółciopędnie. Żółć odgrywa podstawową rolę w trawieniu, detoksykacji oraz utrzymaniu zdrowych komórek i tkanek. Przyczynia się do utrzymania właściwego poziomu pH krwi i jelit. Stanowi również barierę dla pasożytów. Wspomaga rozpad trójglicerydów na pojedyncze kwasy tłuszczowe wspierając dobre krążenie. Zdrowa wątroba jest podstawowym warunkiem, by krew spełniała swą rolę komunikacyjną i zaopatrywała komórki w substancje życiowe oraz odbierała od nich odpady metaboliczne.

Doskonale dobrane składniki DETOX LIVER systematycznie usprawniają procesy trawienne, dzięki czemu dostarczają wątrobie minerałów, witamin, składników odżywczych, przeciwutleniaczy i energii. Do wspomagania jej funkcji oczyszczania nic więcej nie potrzeba… oprócz dobrej jakości oliwy z oliwek (najlepiej z oleaceiną).

Jak objawiają się problemy z wątrobą?

Najczęstsze objawy niedomagającej wątroby to:

  • gorycz w ustach,
  • brak apetytu,
  • wzdęcia brzucha i niestrawność po spożyciu posiłku,
  • zimna i wilgotna skóra ciała,
  • pojawienie się brązowych plam i brodawek na skórze,
  • skurcze w łydkach i palcach rąk,
  • zabarwiony na żółto spód języka.

Informacje dodatkowe

Waga opakowania

210 g

Składniki

nasiona lnu, kozieradka, kminek, kolendra, ostropest plamisty, kurkuma, czosnek niedźwiedzi, czarnuszka, bazylia, babka jajowata

Składniki wspomagające pracę wątroby:

  • Ostropest plamistyOstropest plamisty ma działanie odtruwające i regenerujące miąższ wątroby, jest silnym przeciwutleniaczem – przeciwdziała uszkodzeniom komórek przez wolne rodniki
  • CzarnuszkaCzarnuszka chroni przed uszkodzeniami wątrobę i nerki, zarówno gdy czynnikami szkodliwymi są metale ciężkie jak i dostające się do ustroju ksenobiotyki (np. leki)
  • Babka jajowataBabka jajowata działa osłaniająco (np. w chorobie wrzodowej), łagodnie obniża poziom cukru oraz cholesterolu i trójglicerydów we krwi.
  • KurkumaKurkuma wspomaga pracę trzustki i wątroby. Zawiera kurkuminę – antyutleniacz o bardzo silnym działaniu przeciwzapalnym, przeciwwirusowym, przeciwbakteryjnym i antynowotworowym.
  • Siemię lnuSiemię lnu dzięki śluzom zawartym w nasionach działa osłaniająco na śluzówki przewodu pokarmowego i pomaga neutralizować działanie kwasów żołądkowych. Poprzez znaczące uwodnienie treści pokarmowej polepsza wydalanie trucizn metabolicznych
  • InulinaInulina z cykorii działa jak „odtrutka”- absorbuje z żywności szkodliwe substancje, takie jak metale ciężkie (ołów, kadm, rtęć), a nawet zjedzone przypadkiem środki ochrony roślin. Redukuje produkcję kwasów tłuszczowych w wątrobie oraz ilość trójglicerydów w osoczu krwi.
  • BazyliaBazylia łagodzi wzdęcia, skurcze żołądkowe, zawiera garbniki korzystnie działające na błony śluzowe przewodu pokarmowego oraz flawonoidy, które przeciwdziałają one gromadzeniu się złogów w naczyniach, pomagają rozszerzyć tętnice i działają korzystnie na cały układ sercowo-naczyniowy
  • Czosnek niedźwiedziCzosnek niedźwiedzi wspomaga wątrobę w procesie odtruwania, działając jak filtr oczyszczający – wiąże nikotynę i metale ciężkie w związki, które następnie są wydalane z organizmu
  • Pieprz czarnyPieprz czarny – zawiera piperynę wielokrotnie wzmacniającą działanie kurkumy, razem mają właściwości przeciwzapalne, przeciwutleniające i chroniące wątrobę
  • KolendraKolendra ułatwia przepływ żółci i soku trzustkowego do dwunastnicy i korzystnie działa na trawienie. Ma też właściwości antybakteryjne – pomaga zwalczać patogeny, takie jak m.in.: gronkowiec złocisty, pałeczka ropy błękitnej i bakterie np. salmonelli lub E. coli
  • KminekKminek łagodzi kolki jelitowe, niestrawności, ma działanie moczopędne, żółciopędne, przeciwskurczowe. Wykazuje właściwości bakteriobójcze, przeciwroztoczowe, przeciwgrzybiczne i przeciwpasożytnicze. Zawiera substancje przeciwmiażdżycowe i przeciwzapalne
  • KozieradkaKozieradka posiada działanie żółciopędne, moczopędne i rozkurczowe, stymuluje regenerację tkanek, aktywuje procesy wytwarzania czerwonych krwinek. Zapobiega odkładaniu się tłuszczu i cholesterolu w wątrobie. Delikatnie reguluje poziom cukru we krwi