Krzem w pożywieniu
Odżywiając się tradycyjną zachodnią dietą opartą na żywności przetworzonej, głównie odzwierzęcej – dostarczenie sobie takiej ilości krzemu staje się niezwykle trudnym zadaniem. Większość populacji w krajach rozwiniętych (w tym w Polsce) cierpi na niedobory tego pierwiastka i związane z tym konsekwencje zdrowotne.

Produkty bogate w krzem
Lista produktów z dużą zawartością krzemu, które warto dołączyć do swojej diety:
- skrzyp polny
- pokrzywa
- skórki owoców i warzyw
- banany
- ananasy
- płatki owsiane
- szpinak
- zielona fasola
Należy pamiętąć, że pomimo wzbogacenia swojej diety w produkty o wysokiej zawartości krzemu, taka suplementacja może nie być wystarczająca. Osobom, które chcą należycie zadbać o odpowiedni poziom krzemu w organiźmie polecamy stosowanie Krzemu organicznego SiVita, dostępnego w naszym sklepie internetowym.
-
Krzem SiVita159,00 zł